Artistiek naakt

Ik heb een tatoeage laten zetten voor mijn overleden vader en deze wilde ik graag vereeuwigen. Ik wilde de foto’s zo puur mogelijk, dus artistiek naakt.
Bij de eerste afspraak met Jante hebben we de verschillende mogelijkheden besproken van artistiek naakt om te kijken of we op dezelfde golflengte zaten. Hij heeft me een aantal voorbeelden laten zien en ik had zelf ook wat foto’s opgezocht met poses die ik mooi vond. Een naakt fotoshoot is niet niks, ik vond het erg spannend, maar omdat er genoeg ruimte was voor overleg en suggestie maakte dit de afspraak erg soepel en ontspannen. Ik kon mijn grenzen aangeven en ook de mogelijkheden om verschillende poses aan te dragen gaf mij een vertrouwd gevoel.
De bedoeling van deze shoot was voor mij om de tattoo te vereeuwigen en voor Jante om zijn portfolio uit te breiden. Na de eerste afspraak heeft hij een contract gemaakt waar in staat beschreven dat hij me toestemming moet vragen om deze foto’s op internet te publiceren. Dit gaf mij een veilig en vertrouwd gevoel; ‘de foto’s kunnen niet zomaar overal opduiken’.

Een aantal weken na de eerste afspraak was de fotoshoot in Duiven. Het was erg koud en Jante had er alles aan gedaan om de temperatuur enigszins redelijk te maken in de studio. Toch was het erg spannend, om uit de kleren te gaan voor toch wel een vreemde en ik had mijn vriend bij me voor geruststelling. De sfeer was meteen aangenaam, ook omdat de eerste afspraak zo fijn was verlopen. Eerst even alles klaarzetten, de lampen goedzetten, testfoto’s maken en wat drinken in de buurt en ik kon me uitkleden als ik er klaar voor was. Ik kreeg alle ruimte om rustig op adem te komen en even te wennen aan het idee dat je naakt aan het poseren bent en Jante deed erg zijn best om de spanning weg te nemen door me die tijd te gunnen.
Toen de shoot begon heeft Jante eerst wat poses voorgedragen. Dit vond ik ook wat prettiger, omdat ik me er niet echt bewust van was hoe ik er uit zag. Bij elke nieuwe pose liet Jante mij een foto zien, zodat ik zelf ook kon zien hoe ik er uit zag en wat verschillend licht voor een effect kon hebben op een foto en op mijn lichaam. Tijdens elke pose zei hij ook of ik het goed deed of niet en dit gaf zelfvertrouwen, wat er voor zorgde dat ik zelf ook meer durfde te bewegen.

Na de shoot hebben we kort besproken hoe we het vonden gaan en wanneer de foto’s klaar zouden zijn.

Ik heb een positieve ervaring overgehouden aan de shoot met Jante. Niet alleen omdat er mooie foto’s uit zijn gekomen, maar ook omdat het allemaal zo ontspannen is verlopen. Jante heeft zijn best gedaan om mij op mijn gemak te stellen en dit is goed gelukt. De communicatie was vriendelijk en duidelijk. Het feit dat ook hij open staat voor suggesties en het maken van duidelijke afspraken maakte voor mij alles erg vertrouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial