Over Jante Luimes

Jante Luimes (1963) fotograaf (portret- en model)

Als lid van de Nederlandse Fotobond houd ik me al ruim geruime tijd bezig met fotografie, geïnspireerd door vele reizen naar Azië en Midden Amerika. De mens stond voor mij centraal, prachtige mensen, soms getekend door het leven. Van daaruit is mijn interesse ontstaan voor het fotograferen van mensen en de interactie die daaruit voort komt. Dat is steeds meer richting portret en modelfotografie gegaan. Dit doe ik nu naast mijn werk als leerkracht aan een basisschool in Doetinchem. Verder ben ik drie jaar actief geweest als docent fotografie voor de Volksuniversiteit Veenendaal.

Apparatuur:

Voor mijn werk gebruik ik de Canon 7D en de Canon 5D mark II met als objectieven een Canon 70-200 2.8L, een Canon 24-70 2.8L, een Canon 50 mm 1.8 II en een Sigma 15-30 3.5-4.5

Per 1 januari 2019 zal Jante Luimes Fotografie niet meer verder gaan als bedrijf. Door andere werkzaamheden en de ontwikkelingen op de fotografiemarkt (Foto-apps, Instagram etc) heb ik de keuze gemaakt om volop voor m’n plezier te gaan werken en me te richten op modellenshoots voor iedereen die dit eens wil meemaken of voor gevorderde modellen (m/v).

Vanaf 1 januari ga ik me volledig richten op modelfotografie met als doel om mijn eigen lat steeds hoger te leggen en meer te gaan experimenteren. Daarnaast met veel mensen samenwerken die graag eens willen meemaken hoe het voelt om voor de camera te staan. Dit kan in de studio of op locatie. Zowel voor beginnende/nieuwsgierige modellen als voor gevorderden.

Dit betekent dat ik stop met gezinsopnames en reclamedoeleinden. Ik ben altijd bereid om te praten over een eventuele opdracht, maar zal sporadisch nog dergelijke opdrachten aannemen. Toch interesse?? Ik verzoek u dan contact op te nemen via mijn contactpagina.

Jante Luimes, Duiven
06-28753185